Jubileumfeest: Oranjespeeltuin 60 jaar!

Dit jaar bestaat de Oranjespeeltuin 60 jaar en dat vieren we 13 oktober graag met elkaar! Vanaf 11 uur is iedereen van harte welkom in de Oranjespeeltuin. De gehele dag zullen er verschillende activiteiten worden aangeboden waar iedereen aan deel kan nemen. Denk hierbij aan een knutselactiviteit, een speurtocht door de speeltuin, een theaterworkshop en onze afsluiter om 16 uur: de loterij georganiseerd door onze vrijwilligers. We hopen jullie te zien om er met elkaar een gezellig feest van te maken. We verwachten een hoop toeloop dus kom als het even kan op de fiets of lopend.

Dagprogramma

Vanaf 11 uur gaat op zaterdag 13 oktober de poort van onze speeltuin open. Vanaf dat moment worden er tot 17 uur verschillende activiteiten aangeboden.

Om klokslag 12 uur is er een officieel moment waarbij de laatste aanwinst in de speeltuin wordt geopend, de kruipbuizen. Al velen hebben er deze zomer gebruik van gemaakt. De voorzitter en wethouder Cees Schaap zetten het speeltoestel graag in het zonnetje.

Na dit officiële moment gaat ons wisselende programma van start. Denk hierbij aan een theaterworkshop en een sportieve, muzikale activiteit en als afsluiter om 16 uur de loterij. Deze is geheel georganiseerd door twee vaste gezichten in de speeltuin. De opbrengst van de loterij komt ten goede aan het voortbestaan van de speeltuin.

De Oranjespeeltuin

De oranjespeeltuin is een vereniging die ruim 60 jaar aanwezig is in Barendrecht. Verscholen tussen het groen is het dé plek waar kinderen in de leeftijd van 2 – 11 jaar zich kunnen uitleven. Vies worden, op ontdekking gaan en met een klein beetje uitdaging; kortom heerlijk spelen.

Door onze leden en de inzet van vrijwilligers is het voortbestaan van de speeltuin al 60 jaar geborgd. We hopen dat dat nog vele jaren zo mag blijven en dat we elkaar in de toekomst blijven ontmoeten op dit soort feestelijke dagen!

Bereikbaarheid

De speeltuin is gevestigd aan het Amaliaplantsoen 1.
Kom zoveel mogelijk met de fiets of lopend. We verwachten veel mensen en de parkeergelegenheid in de omgeving is niet toereikend voor grote aantallen bezoekers. Komt u toch met de auto dan bereikt u de Oranjespeeltuin via de Ziedewijdsedijk en het Willem Alexander plantsoen.